Instellen van een ondernemingsraad

Een ondernemingsraad instellen

 

U heeft hulp nodig om een ondernemingsraad in te stellen in uw organisatie.

Het gaat goed met uw organisatie en uw groeit boven de 50 medewerkers uit. De wet zegt dat u nu verplicht bent een ondernemingsraad in te stellen. Maar u zit gelijk met veel vragen.

  • Hoe doet u dat?
  • Aan welke wettelijke verplichtingen moet u dan voldoen?
  • Wat kan u er mee?
  • Raakt u niet de zeggenschap over uw organisatie gedeeltelijk kwijt?
  • Aan welke wettelijke verplichtingen moet u en die ondernemingsraad voldoen?
  • enz.

Een begrijpelijke eerste reactie, maar gelukkig ongegrond. Een ondernemingsraad is lang niet zo eng als men soms denkt. Het tegenovergestelde is zelf waar. Die ondernemingsraad gaat uw organisatie een meerwaarde geven en een boost in de medezeggenschap. U zult gaan merken dat u voorgenomen besluiten of bedrijfsaanpassingen sneller zullen worden geaccepteerd door uw medewerkers, en dat zij zelfs met u mee gaan denken om zaken in goede banen te lijden. Medewerkers zullen zelf met ideeën aankomen ter verbetering van werkprocessen en werkomstandigheden. Verbeteringen waar iedereen beter van wordt.

GLBA heeft ruime ervaring in het instellen en oprichten van een ondernemingsraad. Waarbij voldaan wordt aan alle wettelijke verplichtingen en wij u veel werk uit handen nemen. Tevens kunnen wij u en uw ondernemingsraad begeleiden en trainen om snel professioneel te worden en samen ‘partner in business’ te worden.

 

 

DIENSTEN